tiistai 18. lokakuuta 2016

Kissojen maailmanhistoriakirjan julkaisutilaisuus

Eilen maanantaina 17.10.2016 vietettiin Helsingin kissakahvila Helkattissa kissamaisen rento ja mukava ilta. Juhlittiin tietokirjailija Petri Pietiläisen Kissojen maailmanhistoria kirjan julkaisua. Koolla oli runsas joukko kissojen ystäviä.

Kirjailija kertoi mielenkiintoisia asioita kissan historiasta:

Kissa on ollut Egyptin palvottu jumalatar, Rooman kunnioitettu hiirien ja myyrien metsästäjä, kun taas kristillisessä Euroopassa kissan maine musteni sitä mukaan kun mustia kissoja Paavin johdolla alettiin yhdistämään paholaiseen ja noituuteen. Tälle kirjailija ei ole keksinyt mitään muuta syytä kuin että kyseisella Paavilla on täytynyt olla jokin henkilökohtainen kauna mustia kissoja kohtaan. Ja miten pitkäkestoiset seuraukset sillä onkaan ollut. Edelleenkin monet välttelevät mustia kissoja ajatellen niiden tuovan huonoa onnea.

Kissa ja nainen on alusta alkaen liitetty toisiinsa. (Sen saattoi havaita ihan konkreettisesti eilenkin, sillä tilaisuuden vieraat olivat voittopuolisesti naisia :))

Aasiassa kissaa on rakastettu paljon pidempään kuin Länsi-Euroopassa. Vasta kaupungistuminen teki kissasta monien suosikin myös Euroopassa.

Buddhalaisuus ja islam ovat maailman kissaystävällisimmät uskonnot.

Näistä ja monista muista kissan historian käänteistä voi kirjasta lukea tarkemmin.

Kissakahvila Helkatti on Kassulan mammalle uusi kokemus. Leppoisan rento paikka, missä kahvilan kissa-asukkaat loikoilivat nojatuoleissa vieraiden keskellä kissamaisen välinpitämättöminä. Ottivat rapsutukset tyytyväisinä vastaan. Uteliaimmat yrittivät tutustua tarjolla oleviin herkkuihin ja leikkivät vieraiden kanssa.

Kahvila on sisustettu kodikkaaksi kissojen elämää mahdollisimman hyvin palvelevaksi paikaksi. Mukavien loikoilupaikkojen lisäksi siellä on runsaasti kiipeily mahdollisuuksia ja tilaa kaikille asukkaille olla omissa oloissa niin halutessaan. Henkilökunta iloista ja ystävällistä.

Ihan oma kokemuksensa on kahvilan WC. Jos käytte kahvilassa, älkää jättäkö sitä kokematta. Kertakaikkisen huikea tunnelma ja sisustus.

Lämmin kiitos Suomen Kirjallisuuden seura kutsusta.

Kiitos Helkatti viihtyisästä illasta. Kissakahvilan Facebook sivulta löytyy Iltasanomien videotallenne eilisestä tilaisuudesta.

Onnea Petri ja menestystä Kissojen maailmanhistoria kirjalle.

Tässä Petri Pietiläinen kertoo omista kissoistaan tilaisuuden jälkeen.
Video Kissakas.

Oikein mukavaa tiistain jatkoa kaikki te siellä <3
toivottaa Kassulan mamma ja muu kööri.


10 kommenttia:

 1. Oli kiva tavata hauskassa tilaisuudessa. Kissat ovat maailmanhistoriansa ansainneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Cheri <3 Oli todella mukava tavata.
   Samaa mieltä kanssasi. Kiitos Petri Pietiläisen kissojen historia on nyt yksissä kansissa meidän muiden ilona.

   Mukavaa syksyn jatkoa <3

   Poista
 2. Ooh! Tuo täytyy ehdottomasti lukea. Laitanpa kirjastoon tilaukseen. Harmaata kuvaa katsoessa ihmettelin että mikä toi on, ei voi olla kissojen kodissa tollasta!? Ja siis se on se WC! Onpas onpas. Ehkä mun kuitenkin tarvii tuolla käydä vaikk oon kyll ollu vähän vastahankainen, tai ehk ei tota tarvii nähdä livenä . ..
  Kiva ku pääsit jalkasi kanssa tuonne asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja vaikuttaa oikein kivalta. Sujuvaa ja mielenkiintoista kerrontaa.
   Juu kuule onnittelin itseäni että piipahdin myös vessassa. On vähän erilainen kahvilawc.
   Tunnelma ja palvelu on mukavaa ja miellyttävää. Jos vaan yhtään kallistut menemään, luulen että tykkäisit. Kahvilaan on tehtävä ennakkovaraus.

   Sain kuljetuksen ovelta ovelle, muuten ei olisi onnistunut :)

   Mukavaa viikon jatkoa!

   Poista
 3. Oli mukava tilaisuus ja oli tosi mukava tavata pitkästä aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mamma samoin <3
   Kiva, rento tilaisuus. Pietiläinen on mainio puhuja :)

   Hyvää keskiviikkoa Mamma!

   Poista
 4. Petri Pietiläinen. MÄHÄN TUNNEN TUON. Opiskeltiin (ja dokattiin samoissa baareissa) yhtäaikaa.

  VastaaPoista
 5. Oi mikä rento ja nautinnollinen tunnelma siellä näyttää olleen, ihanat penkit kisuilla! ♥ Aivan mahtavaa, että tällainen kirja on kirjoitettu suomalaisen kirjailijan toimesta, vaikuttaa tosi sympaattiselta ja kissarakkaalta henkilöltä! :) Ihan mahtavaa. Hienosti välittää myös viestiä, että miehetkin voi olla hulluja kissaihmisiä, avoimesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mukava paikka. Tuli hyvä mieli kun näki, miten rauhallisia ja hyvävointisia kissat ovat. Kaikki nojatuolit olivat koko illan varattuja. Kissat lepäsivät niissä kaikessa rauhassa.
   Petri Pietiläinen on sanavalmis ja kaikesta huokuu hänen rakkautensa kissoihin. Se, että hän ensin kirjoitti kirjan Koirien maailman historia selittyi sillä, että hän epäröi voiko hän kirjoittaa kirjaa eläimestä, jota hän niin paljon rakastaa. Vasta pitkän kypsyttelyn jälkeen hän ryhtyi työhön. Onneksi niin, sillä nyt meillä on todella kattava katsaus ihmisen ja kissaystäviemme yhteiseen pitkään historiaan.

   Kiitos Piivi mukavasta kommentistasi <3
   Aurinkoisia päiviä!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...