sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Itseteossa

- vähän vain nuuhkimista (?)Joulukukat saavat toisinaan osakseen huomiota yltäkylläisesti. Puoli salaa, kissamaisen hiljaisesti veljekset tekevät itsensä tykö. Muinakissoina ihan vähän - muka - nuuhkivat. Ihmisvanhemman silmät saavat seurata valppaina. Niskanpuolelta saisi löytyä muutama tutka myös. Koskaan kun ei tiedä, milloin inspiraatio iskee.  

Keke on veljeksistä ihan höppä-pöppä kaikenlaisen kasvillisuuden perään. Mielellään uittelee tassujaan maljakkovedessä. Kassu on intervalli-kukittelija. 

Pitkiä aikoja voivat olla kuin ei kukkia olisikaan ja sitten jostain löytyy vaihde "kukat ovat kaikki mitä haluamme". Mistä sitä tietää kollipoikien jokaista aatosta.

 Ei ennenkuin maljakon suunnalla alkaa kuhina :D
 

Kuinkas teillä muilla kissaperheillä? Onko kukat teko vai toimitteko kukkapoliiseina saadaksenne nauttia oikeista kukista?

18 kommenttia:

 1. Meillä toimitaan kukkapoliiseina :) Muut kukat paitsi tulppaanit saavat olla rauhassa, mutta tulppanit sitten saavaetkin kyytiä muidenkin edestä. Jos jäävät vahingossa yöksi samaan huoneeseen kollipojan kanssa, löytyy aamusti irtokukkia lattialta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkahälytystilassa siis ;D
   Tulppaanit tuntuvat olevan ihan pop. Nyt kun ei ole pakkasta, kukat viedään parvekkeelle. Päivän ne ovat sisällä hyllyjen päällä. Illat pöydillä. Ja tutka on käynnissä kaiken aikaa :D

   Poista
 2. Voi ihanat kukkaiskissat teitä <3 <3

  Kassu- ja Keke -hortonomien iskä, Viljo, haistelee meillä aina tuoreet leikkokukat ohimennen, mutta sen enempää ei hän kuin kukaan mukaan kissoista välitä kukista. Leikkokukat, orkideat ja kaikki kesäkukat saavat olla rauhassa. Kissamummolassa "hoidossa" olevat viherkasvit ihastuttavat kissapoikia joka kerta päästessään sinne lomailemaan. Viljo-iskää ja Veikko-veljeä kiinnostavat etenkin rahapuu ja palmuvehka, joita on salaa päästävä haistamaan ja maistamaan. Kissamummolassa viherkasveja on yritetty joulun tienoilla "piilottaa" korkealle vitriinin päälle.Kahtena edellisenä jouluna ollaan sitten herätty aamuyöstä porukalla, kun kukkapurkit ovat "mystisesti pudonneet" lattialle . Kukaan kissoistahan ei siinä vaiheessa ole ollut paikalla :D Itsekseen varmaan kukkaruukut kukkineen pudonneet :P

  Hanna, Viljo-iskä, Veikko-veli ja Vilperi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kunpa vain haisteltaisiin <3 Kassulan kaverukset ovat on-off kolleja. Kovasti säpisevät kukkien kimpussa tai sitten ei ollenkaan. Mieluummin sitä ei ollenkaan, jos ihmisvanhemmilta kysyttäisiin... mutta kukaan ei kysy ;D

   Poista
 3. Teillä on innokkaat floristit hommissa ^.^! Täällä on sama, että kaikki viherkasvit ja kukkakimput tutkitaan. Irtoruusut on suosituimpia, yöllä käydään hakemassa maljakosta oma kukka lattialle :-D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Kukkaiskissoja siis teilläkin.
   Juu, tulppaanien lisäksi ruusut säväyttävät. Eikä siinä piikit haittaa ollenkaan.

   Poista
 4. Ihanat pikkukukkatarhurit teillä!
  Mä en oo uskaltanu vielä mitään maljakkokukkia ees kokeilla kun kaikki purkkikukat, -yrtit ja -salaatiikin Pena on jo rouskutellut menemään. Luulen siis, että on parasta mun vaan katsella kukkia kun niitä kesällä näkyy ulkona ja talvella sitten kukkakaupan ikkunoissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkaispoikia :)
   Tuo kukista kieltäytyminen on suurta viisautta. Nm. henkihieverissä kukkia pelastamassa ;D

   Poista
 5. Voi mitä ihania kisuleita. Ihanat on myös tunnelmakuvat.

  VastaaPoista
 6. Ei kai se haittaa jos nätisti tuoksuttelee, kyselee Keke. Kassusta en sitten olisikaan niin varma :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksuttelu salittu, mutta koskaan ei tiedä eteneekö suhde sillä istunnolla pidemmälle. Milloin on tassut maljakossa.
   Kassu on kaikessa määrätietoinen. Kun kukat kiinnostavat, ne syödään. Ei mitään pipperystä, ronskisti vain asiaan :D

   Poista
 7. Taas niin ilmeikkäitä kuvia Kassusta ja Kekestä. Meillä Ruska ja Rauha jättävät oikeastaan kaikki kukat melko rauhaan. Kukkapoliisina ei nykyään tarvitse olla. Maljakot ovat kyllä ongelmallisia, koska niiden vesi on paljon mielenkiintoisempaa juotavaksi kuin mikään muu vesi. Esim. iso Aalto-maljakko on huono (minusta, ei kissoista) siksi, että siitä mahtuu juomaan. Minä en tykkää siitä, että kissat juovat vettä, jossa kasvit ovat seisoneet. Maljakon suun pitäisi olla melko pieni, niin ettei kissan kuono ylety veteen. Toisaalta maljakon tulee olla tukeva ja mahdollisimman leveäpohjainen, niin että se kestää juomisyritykset eikä kaadu. Mitään kapeahkopohjaista korkeaa maljakkoa ei voi käyttää, sillä se kaatuu kissojen käsittelyssä. Huonekasvit, orkideat ja joulukukat meidän kissat jättävät rauhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissoilla taitaa olla perimässä joku kauneusgeeni: kukat kiinnostavat melkein jokaista. Vähintään katsellaan ja ronskeimmat käyvät kiinni.
   Ei maljakoista saa juoda, mutta kissakos sellaisista kielloista piittaa. Keke on meidän maljakkodippaaja. Tassua uitetaan pohjaa myöten ja nuollaan tarkasti. Kukkien lehdet ovat Keken mielestä mukava ruuan lisuke ;D

   Poista
 8. Voi höpsöjä hassuja kissaherroja!

  Minulla ei koskaan kissat ole koskeneet kukkiin, tosin nyt ei vuosiin kissoja ole ollutkaan, kukkia vaan.
  Mutta tyttärellä on kissa joka syö kaikki kukat ja kasvit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Kilttejä, mutta perin määrätietoisia. Kun kukat on saatu periskooppiin, ei miljoona toistoakaan riitä poikien pois saamisessa ;D

   Tämä on "hauska ovensuu kysely". Kaikilla on joku kokemus kukilla juhlivilla kissoilla.

   Poista
 9. Heh, ei enää vuosiin oikeita kukkia... Vieraillekin sanoin jo sata vuotta sitten, että ei leikkokukkia meille. Alkoivat tuoda ruukkukukkia! "Ei tää ole leikkokukka." Voi herrajjesta. Eivät siis oikein tainneet tajuta kissaperheen todellisuutta. Mutta joo, nykyään mennään kasvittomina ihan helposti jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikansa se ottaa, että oppii olemaan ilman kukkia ja kasveja. Kai siihen tottuu... kun vaihtoehtoja ei oikein ole :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...