maanantai 11. heinäkuuta 2016

KesäkuulumisiaMamma! Me ollaan Kassun kanssa mietitty, että kauanko on jouluun aikaa?

??? Kuinka niin, onhan sinne vielä vaikka kuinka kauan. Ei vielä kannata aloittaa joulun odotusta.

Me pohdittiin, et ehtiikö joulu tulla, ennen kuin me päästään kertomaan meidän kesästä, juhannuksesta ja silleen? Kassu oli sitä mieltä, et tällä menolla ehtii - en minä. Kröhöm!

Olette pojat kyllä oikeassa, että vähään aikaan ei olla kuulumisia kerrottu. Mutta ei me nyt sentään joulua odoteta. Eiköhän laiteta asia työn alle. Valitaan kuvat ja te voitte sitten kertoa kuulumiset.

Kassun kanssa oli jo puhetta, et mä kerron sit ... kun oon niin hyvä kertoja - tätä en kyl sanonu Kassulle.

Mamma on työntouhussa aikansa että kuvat saadaan julkaisukuntoon.
No niin Keke, nyt on sinun vuoro.

Okei, nyt mä aloitan. Ollaan oltu Saaressa aika paljon. Mamma ja pappa tykkää mennä sinne ja meil ei Kassun kanssa oo kyl mitään sitä vastaan. Siel me saadaan koluta puskat ja pensaat. Niistä me ei oikeastaan koskaan saada kylliksemme.
Puskien lisäks toinen kiva paikka on kalliot. Maisemat on hienot, vaik ei me oikeastaan niistä olla kiinnostuneita vaan tuoksuista ja hajuista. Ne on kyl hyviä. Tuulen mukana tulee omansa ja siinä kalliolla on omansa.
Välil me leikitään kukkulan kingei. Istutaan mersun päällä kallion korkeimmalla kohdalla. Nähdään joka suuntaan. Siel ei tulla yllätetyiksi.

No sit on böödit. Niit on paljon. Monen kokoisia. Me ollaan Kassun kans lähdetty siitä, et jos linnun koko alkaa lähenteleen meidän kokoa, ni katellaan niitä sit vaan mersusta käsin. Se on viisainta, meinaan ku yks kerta näin niiden sulkia. Ne oli pidempiä kuin mun takajalka. Ja mä kun oon pitänyt itteäni pitkäjalkaisena!
Saaressa on monenlaisia örkkejä. Hih, opin ton sanan yheltä pikkupojalta, joka nimitti kaikkia pieniä otuksia örkeiksi. Noh, ihan sama oikeastaan millä nimellä niitä sanotaan. Meille Kassun kanssa ne on ihan vaan elävää ravintoa. En tykkää luoda kovin läheistä suhdetta mun ruokaan, niin et en käytä lempinimiä niistä. Mä vaan syö ne. Jos satun saamaan kiinni. Tota en saanu kiinni. Liian nopea. Ja Kassu oli tiellä.Juhannuksena käytiin kattoon kokoa. Siel oli muutama muukin ja silloin Kassu ei lähde mersusta minnekään. Huutelin sille, et olis nyt tullu edes siihen katolle, mut ei. Näin meidän kesken, Kassu osaa joskus olla tosi jääräpää. 

Myöhemmin illalla, tai yötähän se jo oli, mentiin viel kalliolle käveleen. Oli kyl outoo kun oli niin valoisaa. Kassu epäili, et mamman ja papan kellot ei oo kyl oikeassa ajassa kun me tolleen ulkoiltiin yötä myöten. Mut kivaa se oli, ei sen puoleen.


Rannat me ollaan tutkittu aika tarkkaan. Mutta joka kerran siel on jotain mielenkiintoista. Uteliaille kuulemma aina on, sano pappa :)

Mä oon harkinnut uimista. Silleen tositarkoituksella. Oon kävelly lähelle vesirajaa. Kuunnellu ja kattellu kun vesi loiskuaa. En mä kovalla aallokkolla sinne mene. Mut silloin kun on vaan liplaplaa. Siitä tykkään. Vaik en aina ole ihan varma, mitä se meri niin kuin on ja mitä se tarkoittaa, kun se silleen suhahtelee ja vaahtoaa. Siit en oo päässy perille.

Kassu ei suunnittele kastautumista. Kun mä juttelen sille suunnitelmistani, sillä häntä paksuneen. Se on kuin iso pölymoppi. Siitä oon päätelly, et uiminen ei oo Kassun tavotteissa.
Tällaista lähentymistä mä olen meren kanssa tehny. Harjoitellut tassujen kastelua. Niin meri on kyl tuol alempana, mut vettä se on tässä pienessä kalliolammessakin.
Ei tästä pitkä matka enää ole ensimmäiselle uintireissulle, vai mitä tuumaatte?
... tai noh, ehkä mä vielä jatkan rannalla kattelua... ja tassujen kastelua.


Tämän pituinen tämä kesätarina.
Oliks hyvä?

Terveisin Keke


Aurinkoisia kesäpäiviä kaikki te siellä!
Toivottaa Kassulan väki.


22 kommenttia:

 1. Tosi kivasti kerrottu Keke! Tuo teidän saari on kyllä hirmu jännä paikka!! - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista kovasti! Juu, Saari on oikein mukavaa ajankulua. Terveisin Keke

   Poista
 2. Oli hyvä! Tuli oikein kesätunnelmaa meillekin, vaik sataa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kiva että tunnelma välitty. Meil on kyl ollu Kassun kanssa tosi kiva kesä :) Terveisin Keke

   Poista
 3. Hieno tarina teidän saaripuuhista! Teillä on siellä vaikka mitä jännää, niinkuin jättiläistipuja, hui! Oikein paljon kivoja saaripäiviä teille vielä ennen kuin tulee joulu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka vaan ja kiitti kovasti! Joo, noi isot böödit on kyl nähtävyys. Ne ei meistä paljon perusta, mut turvallisuussyistä ollaan Kassun kanssa päätetty olla kajoomatta niihin. Kattellaan vaan, ku on ne mielenkiintoisia kuitenkin.

   :D Juu, meil alkaa kohta loma... tai siis meidän ihmisillä. Et sit ollaan Saaressa pidempiä aikoja. Kiitos toivotuksesta. Hyvää kesän jatkoa teille myös.
   Terveisin Keke

   Poista
 4. Teidän pitäisi saada kaverit kustannussopimus teidän saaristolaiselämästä. Se verran on teidän elämä sellaista, mitä kissat ei todellakaan yleensä ala ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on hieno ajatus! Mitenköhän kirjoja tehdään...?
   Ehkä tarttettais vähän mammankin apua. Mut olis se mahtavaa! Kirjan nimeks tulis Keke kertoo... Tai Keke ja jääpää veljensä Kassu... Tai Keken kesä ja vähän Kassun kanssa... Tai... No, nyt tohon tuli Kassu ja mamma. Se sano, et voisin lopettaa höpötykset. Mut nekin tykkäs tosta kirja-ajatuksesta :)
   Terveisin Keke

   Poista
 5. Hiukean hieno selostus Keke ♥ Kerrassaan upea! Kaikki tuli selväksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mamma <3 Sitä mä vähän aattelin, et kyl tää näin on ihan selvää. Terveisin Keke

   Hei Kassu ja muut! Mähän olen aina sanonu, et osaan kertoo hienosti! Mamma N on sitä mieltä kans :)

   Poista
 6. Aivan mahtava kaksikko, pojat osaavat todella nauttia saarielämästään.

  VastaaPoista
 7. Ihana kesätarina! Ja kuvat sekä video aivan mahtavat.

  VastaaPoista
 8. Voi mitä seikkailukesiä vietättekään! :) Ihania, tunnelmallisia kuvia! Olipa pojat, etenkin Keke, katsomassa kokkoa, vaikka oli iso kokko ja ihmislauma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saari on mahtavaa vastapainoa kaupunkielämälle :) Kiitos Piivi kuvien puolesta <3
   Kokko on juhannuksen ehdoton nähtävyys. Sitä ei jätetä väliin. Molemmat pojat nauttivat juhannustulista mieleisellään tavalla :)

   Poista
 9. Hyvä stoori oli, kyll tarvii viel toinenki saada ennen jouluu. Rohkeasti Keke aaltoja katseli.
  Kyll Uskolla on varmasti ikävä saarelämää, hiiripaistia ja päästäisellä leikkimistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Se on hyvä tavoite.

   Keke on tehnyt useita tutkimusretkiä veden rajaan. Vielä on matkaa uimamaisteritutkintoon, mutta jostain on aloitettava ;D

   Voi Usko <3 Paljon rapsutuksia terveisiksi.

   Poista
 10. Hyvin kerrottu Keke, mutta meitä jäi mietityttämään tuo teidän mersu. Palvelija on yrittäny ettiä meille riittävän suurta kärryä ja tuo näytti sille, että kyllä sinne kolme neitoa mahtuisi. Jospa meillekin moinen vielä jostain löytyisi.
  - Rokkimimmit -
  PS. palvelijalle voi antaa vinkin osoitteeseen kiskatit@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) terveisin Keke

   Mamma lähetti teille postia aiheesta, mutta tässä muillekin lukijoita:

   Rattaat ovat Innopet merkkiset. Hakusanoilla Innopet, Innopet rattaat löytää hakutuloksia.

   Poista
 11. On ihan kesän parhautta töpistellä rantakallioilla ja kastella varpaita tyrskyissä. Keke kulkee hännänpää mielihyvästä kippuralla :) ja sanailee saariseikkailuista just nappiin. Eikä sovi unohtaa Kassun tasapainottelevaa roolia porukan harkitsevana älykkönä. Hip hip hurraa saaripojille ja merikarhuille !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tellis mukavasta ja tarkkanäköisestä kommentista. Juuri noihan ne pojat ovat. Keke vaaleanpunainen nenä edellä joka paikassa, Kassu harkitsevana aina muutaman tassun mitan jäljessä :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...