sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Saaren työtehtäviäKun elämä Saaressa ei ole vain kauniita maisemia ja leppoisaa oleilua...


Moikka sinne teille kaikille. Tässä Keke. Tuumattiin Kassun kanssa että kyl meidän on j o s k u s kerrottava siitä, miten paljon Saaressa lankeaa hommia meidän hoidettavaksi. Mamma kun aina julkaisee niitä leppoista oloa ja eloa -kuvia, niin sen vastapainoksi nyt sitten realityraportti. Sovittiin et mamma ei puutu tähän postaukseen muuta kuin kirjurina. 

Okei, aloitetaan sisähommista. Saaressa on paljon erilaisia ääniä jotka meitä kiinnostaa. On päivystettävä kaiken aikaa. Päikkärit me otetaan usein pöydällä. Se on sopivasti ikkunan vieressä. Jos pihalla pikkusenkin rapisee, ollaan tarkkailuasemissa. Ikkunan alla on pieniä kallionkoloja, joissa yleensä on vettä. Nyt kun on ollut tosi pitkään satamatta, pappa kaataa niihin koloihin vettä. Ja tiettekste mitä! Ne vesikolot on lintujen uima-altaita. Joooh, näin on. Siinä me katsellaan aitiopaikalla niiden kylpemistä.

Tärkeisiin sisätehtäviin kuuluu myös huomion herättäminen. Kannattaa hakeutua siihen missä mamman tai papan huomio on. Silleen saa takuuvarmat rapsutukset. Sama pätee myös kaupunkiolosuhteissa.


Sitten ovella tarkkailu. Se on mun lempipaikka. Kun hiljakseen istuskelee, saattaa nähdä ihan läheltä lintuja, rantakäärmeitä (saaressa ei onneksi muita käärmeitä ole, toim. huom.) ja kerran vilahti lumikko pihan poikki. Sitä mä pikkusen säikähdin, en tienny et sellaisiakin on olemassa. Onneks pappa näki sen kans. Kassu ei olis muuten uskonu, kun mä kuulemma usein liioittelen. Tarinoita on kiva vähän värittää - heh! Kassu onkin nykyään paljon useammin mun seurana ovella. Jos vaikka se nopee puikula huitelis uudestaan ohi.

Mä vähän kritisoin tota mamman piirustusta. En oo kyl ton näkönen. En ainakaan silmät kiinni tarkkailuasemissa. Mamma kuulemma käytti "taiteilijan" vapautta. En ollu ihan varma mitä sillä tarkoitetaan, mut Kassu selitti et silloin kun ei osaa piirtää, käyttää tota vapautta. Et silleen kaikenlainen piirtäminen voi olla taidetta. 
Selvisi näin sekin asia. 


Siivousasiat on erityisesti Kassun mielenkiinnon kohteena. Kassu on siisti ja tarkka kaveri. Mamma sanoo, et se on meidän siivoustöidenjohtaja. Ja laadun tarkkailija.

Meil on kiva mattoteline, jossa me molemmat tykätään olla. Siitä on juttuja tuol aikasemmin, jos tykkäätte lukea - tästä klikkaus Mattotelineellä-trilogin ensimmäiseen osaan.

Nyt sit ollaan pihalla ja täällä sitä vahtimista on ihan valtavasti. Istutaan ja katsellaan ympärillemme. Tai ihmetellään kaikkia pieniä örkkejä, jotka pihalla tepastelee. Välillä vaihdetaan tarkkailussa havaitut tiedot ja sit taas tarkkaillaan. 

Pappa sanoo, että mä oon Kassulan grillimestari. Oon aina papan seurana kun se grillaa. En mä niin grillistä, kuuma ku mikä, mutta se mitä grillataan on mun kiinnostuksen kohde. Tarkkailua on tehtävä monta kertaa päivässä. Ihan hirveen paljon ihmiset kesällä grillaa!! Ja sit on tiskiä. Me tsempataan mammaa ahkerasti tiskihommissa.


No okei, ei me ihan aina olla töissä. Raskaat työt (lausutaan ääni väristen) vaativat hyvät huvit. Ja sitä on veden kanssa lotraaminen. Paitsi että senkin välillä keskeyttää tarkkailutehtävät.

Talvella pidettiin kalastuskuntoa yllä ja musta on tullut tosi nopee - kröhön. Kattokaa video, siinä mä näytän kuinka kalastelu alkaa sujumaan. Video on kuvattu kotona.


Tässä mun ohjeet kalastukseen:

- Seuraa kohdetta rauhallisesti. 

- Arvioi liikkeiden suunnat ja vauhti. 
- Ja ota koppi. 

Ohjetta saa jakaa vapaasti tarvitseville :D
Että näin. Tällaista tärkeää me Saaressa tehdään.

Oikein mukavaa juhannuksen odotusta
toivottaa Kassulan väki.
11 kommenttia:

 1. Oi pojat, ku te ootta kovia työmiehiä. Teiltähä sujuu ihan kaikki hommat. Rudilla oli kova homma opettaa Eddien pennut viime talvena kalastamaan. Haluisitteko tulla opettamaan seuraavat pennut?
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vain kissat voivat ymmärtää näitä tärkeitä työasioita (värinää äänessä).
   Kiva että teillä pienestä pitäen opetetaan kalastusta. Tulee vesi samalla tutuksi.
   Juu, kyllä meiltä kalastuksen opastusta saa tarvittaessa.

   Terveisin Kassu ja Keke

   Poista
 2. Jeh, tattis kliffasta postauksesta. On kissoilla oikein kissanpäivät kesämestalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Kristiina! Puuhaa riittää. Pikkusen ollaan erimieltä, pojat ja huoltojoukot, mikä on huvia ja mikä työtehtäviä ;D

   Poista
 3. Onhan siellä puuhaa vaikka kuinka paljon, ihan parhaita noi lintujen katselut. Ja vesihommat. Niin ja teidän mammahan on ihan oikee taiteilija! Tosi hieno työ. Oisitte vaan ylpeitä moisesta, meidän ihminen osaa just ja just piirtää viivan paperille, mut sekään ei o suora.
  -P&P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, te ymmärrätte nää asiat just oikein. Puuhaa riittää juu.
   Mamma pyysi välittämään lämpimät kiitokset piirustuksen puolesta. Ilahtui kovasti.
   Ja sano että viivasta jokainen piirustus alkaa. Että tsemppiä teidän ihmiselle viivojen kanssa <3

   terveisin Kassu ja Keke

   Poista
 4. Paljon tärkeitä tehtäviä pikkukissoilla! Ihan työstä käy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä ollaan Kassun kanssa. Hyvä että saatiin kertoa kuinka työntäyteisiä päiviä saaressa vietetään. Ei uskois kun mamman tekemiä postauksia lukee ;D

   terveisin Kassu ja Keke

   Poista
 5. Kyllä mökillä on mukavaa, onhan se vähän "työleiri" mutta hyvin osaatte tauottaa nuo hommat. Aurinkoista kesää teille pojat ja mammalle + papalle myös

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tauotuksessa sen salaisuus. Pikku puhteita pitkien lepojen lomassa. Silleen jaksaa :D
   Kiitos toivotuksesta.
   Ihanaa kesän jatkoa sinä Tuntematon <3

   terveisin Kassulan väki

   Poista
 6. My cats also love going outside to soak up some sun. I have never seen the little pool toy for cats, I have to find one for my kitty. Thanks for the share, keep up the posts.
  World of Animals

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...