sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Tutkimuksia

-asioista on otettava selvää

Keke on Kassulan vihertassu. Kaikenlainen kasvillisuus kiinnostaa. On se sitten vihreää, kukkivaa, tai tuoksuvaa tai kaikkea tuota yhtäaikaa, se saa Keken kaiken huomion. 

Paparazzi oli paikalla kun Keke tutustui Kassulan uusimpaan kukkaan.

Kaikki alkaa (aina) vaivihkaa. Tiedättehän tuon pikkuovelan oleilun kohteen läheisyydessä. Tässähän vain katsellaan...Kaiken kokenut ja nähnyt Kassulan paparazzi haki tässä vaiheessa kameran. Pian alkaisi ihan varmasti tapahtua.

Aluksi asiaan kuuluvaa nuuhkimista. Siitä edettiin varovaisiin tassukosketuksiin. Onhan kasvi tunnusteltava huolellisesti. Saatava siihen tuntumaa.Tästä lyhyeksi jääneestä tutustumisvaiheesta edetiin pikimmittä toimenpiteittä suoraan asiaan. Mielenmaltti, varovaisuus ja rauhallisuus olivat tipotiessään.

Mikään ei enää pidellyt Kassulan kukkaispoikaa.
Nyt tästä kukasta otetaan selvää!
Samaan purkkiin kukan kanssa ahtautuminen loppui vasta kun Kekelle selvisi kukan olevan aito ja oikea tekokukka. Mitä muuta kuule Keke mahdoitkaan odottaa? Kissaperheissä kun aidot kukat menestyvät usein huonosti. Haikea huokaus ihmisäidin suunnalta.

Kuinkas teillä kissaperheillä kukkien ja kasvien kanssa menee? Saavatko olla rauhassa? Vai kokevatko samanlaista kohtelua kuin Kassulassa? Onko hyviksi havaittuja kasveja, joista kissanne ei (ainakaan kovin paljon) piittaa? Mielellään kuulisimme.

Keke voisi kyllä ottaa Kassu veljestään mallia. Näin sitä pötkötellään kukan vieressä kaikessa rauhassa. Pöydällä, jolla oikeasti ei saisi olla ;D


Oikein hyvää itsenäisyyspäivän iltaa
toivottaa Kassulan poppoo!

22 kommenttia:

 1. Nätti kukka, aito tai ei. Meillä ei oo kuin kaks puskaa, rönsylilja ja juoru, molemmat roikkuu amppeleissa eli ei oo kauheesti vaaraa kissan tutkimusretkistä niiden juurelle. Joskus kauan sitten mulla oli oikein viidakko olkkarin nurkassa, mutta enää ei taitais menestyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin paljon muistutti oikeaa kukkaa, että kelpasi Kassulan ihmisäidille.
   Nuo amppelikasvit ovat ihan käypäsi juurikin sijaintinsa puolesta :)
   Niin siinä taitaa käydä, että viherkasvit kukat sun muut saavat kissojen tieltä väistyä - haikea huokaus!

   Poista
 2. Limoviikuna maistuu niin pahalle, että saa olla rauhassa. Kaikki muut kukat ja kasvit on tuhottu ja tuhotaan - tai siis rakastetaan kuoliaaksi...
  T. Onnin ja Kemppaisen huoltoryhmä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä limoviikuna! Go for it :D Nyyh, muiden puolesta.
   Oi-joi kissan kipunoivaan rakkautta, huokailevat viherkasvit kuorossa.

   Poista
 3. Yksi ruusunippu sai olla rauhassa ja olikin tosi kaunis. Seuraava samanlainen (Plantagen 2,99€) koki heti kovia: lehtiä riivittiin ja kukka kerrallaan purtiin poikki! Se siitä sitt, ei taas mitään kukkia. Amaryllikset on jo monta vuotta vanhoja;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikähän siinä rauhassa saaneessa ruusukimpussa mahtoi olla? Sellaisia kimppuja Kassulaankin kaivataan :)
   Onni on jokainen kukka ja kimppu, jotka saavat olla rauhassa.

   Poista
 4. Me ei juurikaan välitetä kukista. Mami on toisaalta niin huono niitten kanssa, että se saa tapettua ne ihan ilman meidän apua. Sofi joskus pienenä reijitti joulukaktuksen kuoliaaksi ja jokunen on pudonnut "vahingossa" lattialle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehän olette kelpo porukkaa <3 että kiusaa kukkia - ainakaan paljon... usein ;)
   Kyllä kasvien hoidossakin omat haasteensa on. Ymmärrämme teidän mamia.

   Poista
 5. Kukkaispojalle pusu ja ihanalle lötköttelijä veljelle myös!

  VastaaPoista
 6. Meillä on kukat laitettu sellaisiin paikkoihin, että kissat eivät sinne ole ikinä eksyneet. Orkideahyllyllä välillä käydään kääntymässä, mutta siellä ei ikinä rouhita mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuulostaa hyvälle: eri tilat ja paikat. Kannatetaan :)
   Oikein, antaa kauniiden orkideoiden kukkia rauhassa.

   Poista
 7. Meillä revittiin tekokukkiakin siinä määrin että ne oli pakko nostaa korkealle. Huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts! Tuossa alkaa olla vaihtoehdot vähissä viherkasvien ja kukkien suhteen. Huokaillaan yhdessä.

   Poista
 8. Keke, oot kyllä ihana puutarhuri :)

  Varsinäisia viherkasveja meillä ei ole, mutta meillä on orkideoja. Ne ovat saaneet onneksi olla rauhassa tai siis ne, joita mamma ei ole onnistunut tappamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3
   Orkideat ovat kauniita. Pitäkää niistä hyvä huoli :)

   Poista
 9. Näyttää ihan aidolta kukalta :)
  Mulla on ollut kohta 10 vuotta viirivehka, mutta se joutui muuttamaan miehen mummulle hoitoon. Kasvi tykkää, ei ole ikinä aiemmin kukkinut sillä tavalla! :D Kukan haluaisin takaisin, mutta meilläkin ollaan aikamoisia hortonomeja ja nakerretaan lehtiä. Joten saa nähdä muuttaako kukka ikinä meidän kanssa samaan osoitteeseen. :|

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Ilmankos Kekekin sitä niin intohimoisesti tutki.
   Muutto kuulostaa olleen mieleinen viirivehkalle, vaikka sinä jäitkin sitä kaipaamaan.
   Niin se taitaa olla, että harvaan kotiin mahtuu kukoistavat viherkasvit ja kissat. Siinä on vaikea yhtälö kerrassaan. Mutta eletään me siinä toivossa, että jospa se kuitenkin joskus jollain konstilla onnistuisi <3

   Poista
 10. Hih, hienovaraisuus oli ja meni. :D En ole erityisen kasvi-ihmisiä, joten kukat ovat aina tulleet muilta ihmisiltä. Viimeisin oli kun saatiin kesällä lemmikki-kukkia ja ne taisivat olla 2-3 pv rauhassa tiskialtaassa (muuten Haiku kaataisi vedet lattialle/pöydälle) ennen kuin niistä tuhoisasti kiinnostuttiin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Itsehillintä ei ole Keken parhaita puolia kun on kasveista kysymys.
   Jokainen päivä kukkien kanssa (vaikka sitten tiskialtaassa ;)) on onnen päivä, sanoo Kassulan ihmisäiti. Voi harmi paikka, sitten kun ne kukat keksitään - huokaus.

   Poista
 11. Löysin blogiisi catmaxin perusteella ja vähän olen jo parista muusta blogista kysellyt siitä, mutta kyselen vielä täälläkin mitä osia suosittelisit? Olin jo jättämässä tuon tuulenpesän pois tilauksesta, mutta se on saanut suosituksia jo monelta sen omistajalta. Miten se on erityisesti teillä ollut käytössä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Linda! Kiva että piipahdit :)
   Ollaan oltu tosi tyytyväisiä meidän Catmax kokonaisuuksiin. Parvekkeella oleva kokonaisuus koostuu Pilvilinna + Tuulenpesä + Laiskanlinna. Tässä kokonaisuudessa Kassu ja Keke viihtyvät hyvin. Pilvilinna on mainio paikka katsella maisemia ja Kassu varsinkin nukkuu päikkäreitä usein siellä. Tuulenpesässä ei pentuajan jälkeen oli juurikaan nukuttu, mutta leikkiessä sinne piiloudutaan mielellään. Telineen alin osa Laiskanlinna on useimmiten läpimenopaikka kohti tekineen korkeampia osia.
   Sisällä meillä on Majakka Aurinkoparvekkeella. Majakan sisällä on kolme kerrosta ja päällimmäisenä iso "parveke". Parveke on kiva paikka seurata ikuunasta ulos ja siinä molemmat pojat mielellään nukkuvat. Runkon sisällä pääsee kerrosten välillä kulkemaan aukkojen avulla. Aukot voi halutessa sulkea. Meillä ne ovat auki. Alimassa kerroksessa viihdytään silloin kun halutaan nukkua kaikessa rauhassa.

   Tuulenpesä on mukava paikka nukkua, leikkiä, kurkkia ja piipahtaa. Meidän kokemuksella voimme sitä suositella.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...