sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Tapasin joutsenen

- Keke kertoo

"Okei, olipa kerran..."

"Ei Keke, pliiis ei noi. Kerro se niin kuin kaikki tositarinat kerrotaan. Katsos kun sadut alkavat aina olipa kerran."

"Okei sit... Oli synkkä ja myrskyinen yö... Mitä sä mamma tolleen katot mua? Täähän on ihan eri juttu kuin olipa kerran. Näinhän se Tenavien Ressukin oman tarinansa aloittaa."

..... "No joo, joo. Mä kerron kunnolla."

" Oltiin porukalla aamulenkillä. Lähetään usein aikaisin liikkeelle. Ollaan Kassun kanssa kauheen tyytyväisiä, et mamma ja pappa on oppinu meidän aamurytmin. Vaik pappa kyl sanoo, ettei kysymys ole oppimisesta vaan pakosta. Meidän aamujuoksut on kuulemma sen verran vauhdikkaita, et siinä herää ihan pakosta. Noh, mut anyways päästään ajoissa liikkeelle ja se on hyvä juttu se. Meinaan kun aamuisin on mukavan rauhallista."

"Meil on Kassun kanssa tapana laskee läheisen merenpoukaman tipuset. Niit on aina kauheen monta siel ja ne liikkuu paikasta toiseen. Mä sekoan laskuissa aina jossain kuuden ja kahdeksan välillä. Sen jälkeen päätän vaan, et niitä on monta. Ehkä mä vielä joskus opin ne kaikki laskemaan.""Tänä aamuna Kassu oli jotenkin ihan kipsis. Se lähti reippaasti ulos, mut kun oli aika lähtee mersusta jalottelemaan, ni ei mitään. Sinne se jäi katteleen, vaik mä ihan oikein kunnolla houkuttelin sitä mukaan."


"No mut meikä päätti nauttii maisemista. Olin silleen hiljaa kaislikos. Nää meidän tutut böödit siin uiskenteli niin ku eivät olis mua muka huomanneetkaan. Tai ehkä mä olin silleen sopivasti piilossa, ettei ne mua hoksannu. Hitsi kun toi vaaniminen on kivaa puuhaa."


"Aikani siin kattelin. Alko viilee vesi vähän tuntuu tassuissa. Sit mä näinkin mielenkiintoisen näköisen puun. Kiipesin katteleen tarkemmin. Meidän puiden halaaja, sano pappa. Mä tykkään kun se sanoo niin. Mulla on sydämessäni oma paikka kaikille puille. Tykkään olla korkealla."


"Ja kuulkaa kyl joka ulkoilureissulla muutama pensas ja puska on tarkastettava. Niiden suojis ripisee ja rapisee niin et mielikuvitus alkaa oikein laukkaamaan. Et mitä kaikkee siel mun lisäks mahtaakaan piilotella."


"Oottakaas hetki, mamma tos supisee mun korvaan jotakin.
Niin mamma... mut mähän olen ihan kohta siinä kohtaa. Joo, joo kerron kerron. Mut onhan mun taustat selvitettävä. Et miten me osuttiin yksiin Sen kanssa."

"Hassu toi mamma. Hätäilee tossa, et te ihan nukahdatte sinne kun mä vaan jaarittelen tässä. Mut pitäähän joka jutulla olla oma kaarensa. Mitä, missä ja milloin. Niin sanoinks mä jo et tää tapahtu tänään sunnuntaina, ulkona ja nyt sit mamman mieliks siihen varsinaiseen asiaan.

"Mä oon nähny näit isoi lintui aina silloin tällöin. Yleensä vähän kauempaa vaan kattellu. Tätäkin olisin omasta puolestani katsonu vaik vähän pidemmältä, mut tää tapaus tulikin mun luo. Mitä lähemmäksi se tuli, sitä isommalta se näytti. Eikä vaan näyttänyt..."


"Se oli iso!"


"Kävi oikein siipiään levittelemään ja päästeli kovaa kohisevaa ääntä. Pappa piti mun talutushihnaa tiukalla. Ilman sitä en ole ihan varma olisinko menny kohti vai ihan vastakkaiseen suuntaa. Ei tos oikein tienny mitä pitäis ajatella."
"Päätin ottaa tuumaustauon. Kävelin silleen muina kissoina siin rannalla. No tää kaverikin rauhottui. Päätin näyttää sille, ettei musta mitään harmia sille ole ja kävin maata vasten. Silleenhän me kissat tehdään, kun me halutaan et toinen tietää et meillä on ihan hyvät aikeet."
"No nih! Löytyi yhteinen kieli: Böödi joka osaa kissaa - jes! Loppupeleissä kaikki meni hienosti. Mun viesti ymmärrettiin oikein.
Mamma sivummalta kuvas pienen videon pätkän kun me tän herran kanssa toisiamme katseltiin.
Kai sillä kaverillakin alkoi jalat jo vähän väsyyn, ainakin se niitä kovasti tossa videolla venyttelee.""Niin me siitä sitten lähdettiin eri suuntiin. Erottiin ystävinä, ainakin omasta mielestäni."

"Kiitin pappaa taustatuesta ja jatkettiin sit matkaa kohti uusia seikkailuja."
"Oikein mukavaa alkavaa viikkoa, pyysi mamma ja pappa teille sanomaan. 
Me mennään nyt kattoon Voitolla yöhön."


22 kommenttia:

 1. Oijoi mikä kohtaaminen, siinä on ollut toisella ihmettelemistä, lintu ja houkuttelea, mutta niin iso! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännää oli. Keke ei ollut ihan varma, miten isoon lintuu pitäisi suhtautua. Valitsi lopulta sen parhaimman: sovittelevan <3

   Poista
 2. Huikean jännittävä tarina! Luettiin ja jännitettiin, mutta hyvinhän tässä sitten kävi. Ihanat kuvat ja video!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppu hyvin ,kaikki hyvin. Tuli taas toteen näytetyksi, etteivät eläimet käy toistensa kimppuun muuta kuin pakosta. Keken sopuisa käytös otettiin joutsenen puolelta kauniisti vastaan <3
   Kiitos kuvien ja videon puolesta :)

   Poista
 3. Hieno tarina.
  Upea sunnuntaipäivä ja miten voimmekaan olla onnellisia Yrjö Kokolle kun kirjoitti kirjan laulujoutsenista 1950 luvulla ja sai aluilleen laulujoutsenen suojelun. T. Aulikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aulikki <3
   Joutsen on kaunis lintu. Se on suojelun ansainnut. Keke on samaa mieltä :) <3

   Poista
 4. Mikä tarina eikä yhtään pitkästyttävä :)

  Hyvää alkavaa viikkoa koko Kassulan väelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi <3
   Kiitos myös toivotuksesta, samoin sinulle :)

   Poista
 5. Hui kauheeta kun iso tipi! Oot tosi rohkee kun uskallat mennä noin lähelle, vaikka se sähisikin sulle. Onneks sulla oli pappa turvana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä iso. Ja siivet levällään vähän pelottava. Mulla on vaan niin utelias mieli ja vaaleanpunainen nenä, jonka tykkää tyrkätä kaikenlaisiin mielenkiintoisiin tilanteisiin. Jälkeenpäin vasta oikein tajusinkin, että oli hyvä et pappa oli siinä vieressä. En mä ole niin iso kuin olen luullut. Videolta huomasin...Terveisin Keke

   Poista
 6. Voi jufe, hienio leffastara oot ja rohkee. Mahtaa Kassua ottaa viiksikarvoista ku jäi toi kokematta, vai onks se niin arkajalka ett ois karkuun juossu noin ison tirpin ulottuvilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Kristina! Kiitos mamman ja papan, me ollaan Kassun kanssa totuttu kameroihin ;D No hitsi kuule, Kassu ei kissakaan sanonu mulle pitkään aikaan ton jälkeen. Kassu on sellainen varovainen poika. Mieluummin katsoo kuin katuu. Minä taas... noh mietin sit joskus jos on mietittävää. Terveisin Keke

   Poista
 7. Wau! Sähän rohkee pieni kissa olet, moni muu olis juossu pakoon noin ison tipun kohdatessaan! Mun ihminen kerto, että se tuntee yhen hepun, joka pelkää noita isoja lintuja eikä ikinä menis noin lähelle, aattele, sä oot rohkeempi ku jotku ihmiset!
  -Pena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se jännää, mutta uteliaisuus vei voiton. Niinku yleensäkin mun tapauksessa. Mut iso tipu se oli ja komea. Kannatti katsella vähän lähempääkin. Terveisin Keke

   Poista
 8. JÄRKYN ISO TIPU! Karkuun mentäis. Ja vielä kastelit tassutkin! Oot kyllä älyn rohkee. Huh-huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se iso. Kauempaa kun olen aiemmin katsellu, en ollenkaan tajunnut sen oikeaa kokoa. Isompi kuin minä!
   Mulla on tossa rannalla pari paikkaa, joissa tykkään vaania. Ne on niin vesirajassa, et tassut on laitettava likoomaan, et voi salaa katella tipuja. Terveisin Keke

   Poista
 9. Oho, oottepas päässy lähelle tutustumaan! Upee joutsen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se jännää. Joutsen tuli niin tykö, että melkein pääsi koskettamaan.
   Kaunis lintu se on <3

   Poista
 10. Mikä tuuri, että teillä oli kamera mukana! Upea kohtaaminen ja onneksi joutsen oli säyseä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiko vaan! Kuvausvälineet kannattaa pitää mukana kun poikien kanssa ollaan liikkeellä. Koskaan ei tiedä mitä tai kuka tulee vastaan :)

   Poista
 11. Kiitos Keke hienosta kertomuksesta. Olipa havinainen ja vaikuttava kohtaaminen joutsenen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kiitos Paula <3 Oli se kyllä komea lintu ja mä oon oikein iloinen että tavattiin. Nyt mä kävelen samalla rannalla pää pystyssä nähdäkseni sen uudestaan. Välillä me moikataan kaukaa, mut näin lähelle ei olla satuttu." Terveisin Keke

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...