sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Outoja otuksia

Kassun ja Keken joulun viettoon kuului myös ulkoilu. Ihmisvanhempien oli päästävä ulos sulattelemaan jouluherkkuja. Eivätkä pojat koskaan laita vastaan kun valjaita puetaan päälle ja suunnataan ulos.

Harmaan nuhruisen sään korvasi ihana merenranta. Keke oli kertakaikkiaan elementissään.
Meri ja upottava märkä rantahiekka. Vähän käpälissä tuntuivat, mutta ravistelemalla siitä selvittiin.Aikansa vesirajassa leikittyään huomasi Keke joukon sinisorsia. Olipa siinä ihmettelemistä. Vähän lähemmäksikin Keke noita uivia "herkkupalleroita" tavoitteli. Rannalta käsin talutusnuoraa pitelevä Reijo yritti venyä parhaimpaansa.Vaan kauemmaksi linnut kaikkosivat .

Hetki siinä haikailtiin ja ihasteltiin kaakattavia sorsia kun jo nousi Kekellä karvat pystyyn.Estraadin valtasivat isommat linnut. Joutsenet tulivat ottamaan selvää kuka niiden sorsakavereita hätyyttelee.


Vaan eipä kollipoika isompiaan säikkynyt. Perään vaan.

Mutta kyllä kuulkaa siinä lopulta niin kävi, että Keken oli luovutettava. Joutsenet eivät antaneet periksi. Uros piti niin kovaa meteliä, että Keken oli haettava rannalta turvaa.Keke tuumasi hetken, mitä muuta kivaa voisi tehdä. Puun rungoilla kiipeily ja ohikulkijoiden vaaniminen saivat unohtamaan rannan linnut.
Keken touhutessa lintujen ja puiden kanssa Kassu omaan rauhalliseen tyyliinsä tutki rantaa, tarkasteli kuljetusrattaita, katseli valppaana ympärilleen ja vain nautti rauhallisesta rantamaisemasta ja matalalla kulkevasta auringosta.


Ja rauhottuihan se Kekekin lopulta katselemaan Kassun kanssa maisemia.
Paitsi että Kassulla olikin siinä vaiheessa jo kotiinlähtö mielessä :)10 kommenttia:

 1. Kiitos ihanista otustarinoista ja kuvista jälleen!

  Tiikerililjan Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanista kissanpojista jotka ovat niin ennakkoluulottomia. Heidän kanssa on helppoa tutustua uusiin otuksiin ja asioihin :)

   Poista
 2. Jotain iloa joillekin tästä lumettomasta talven irvikuvasta! Kassun ja Keken touhuja on aina kiva seurata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otetaan ilo irti siitä mitä on :) Mukavaa, että poikien touhuja voi jakaa teidän kaikkien kanssa.

   Poista
 3. Oi mitä kuvia ja mikä vesipeto teillä asustaakaan! Olisi kissakaveri varmasti vähän ihmetellyt, jos toinen olisi tuonut joutsenen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Juu, olis siinä ollut ihmettä kerrakseen jos Keke ison linnun olis napannut. Hyvä ettei päässyt edes yrittämään. Toiseksi olisi poika pieni varmasti jäänyt.

   Poista
 4. Tosi kiva rantakertomus. Ajatella, että Kekestä tuli vesipeto vaikka se myöhemmin sai mereen tutustua, Kassulahan sitä kokemusta luulis olevan. Näin ne vaan ovat omanlaisia luonteitaan eläimetkin.
  Mukavaa vuodenvaihdetta kisuleille sekä talouden ihmisille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummallakin omat luonteensa ja mielenkiinnon kohteensa. Saas nähdä uidaanko Saaressa ens kesänä kissaa :D
   Oikein hyvää uutta vuotta myös teille!

   Poista
 5. Keke on kyllä todellinen vesipeto. Harmi ettei ne mureat lentolounaat tulleet isku etäisyydelle niin pitää tyytyä ihmisten tarjoamiin pöperöihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paisti jäi sinne uimaan. Kollipojalla olisi saattanut mennä käpälä suuhun ison saaliin kanssa jos niin pitkälle olisi päästy. Kyllä se näin oli parasta :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...