keskiviikko 14. elokuuta 2013

Kassu ja Sir Luizi

Etukäteen jännitti Kassun ja Sir Luizin ensitapaaminen. Eikä kuulkaa jännitykset menneet hukkaan. Jos olisin kuvitellut että pojat ovat heti käpälää toistensa kaulalla, olisin pettynyt. Rehellisesti on myönnettävä, että toiveena oli vain että molemmat ovat hengissä kun Sari tulee Sir Luizia hakemaan.

Vähän taustaa:
Sir Luizi on vanhapoikaseniori, pian 15-vuotta täyttävä omaehtoinen kissavanhus. Vetreä liikkeissään mutta jähmeä uusien asioiden omaksuja. Kuka sitä enää tuossa iässä tapojaan muuttaa. Se on hyväksyttävä.
Kaikenlisäksi meidän koti on ollut Sir Luizille viiden tähden hotelli kaikkine palveluineen ja huomionosoituksineen ympäri vuorokauden aina kun Sari on reissannut maailmalla. Niinpä en odottanut riemusta kirmaavaa kissavierailijaa kun hotellin onkin nyt vallannut pieni kollipoika. Jännitin kovasti ja samalla toivoin parasta.

Vierailu alkoi lain luennalla. Kassulle tehtiin sähisten ja muristen selväksi, ettei seura kiinnosta. Sir Luizi piti etäisyyttä ja aluksi Kassu noudatti tätä toivetta.


Kassun kiinnostus ja halu lähestyä Sir Luizia lähenteli lopulta itsesuojeluvaiston puutetta. Poika seurasi kuin hai laivaa vanhaa herraa, joka selvästi koki olevansa kiikissä. Täydellisen lirissä tämän pikku peijoonin kanssa. Ovia oli suljettava, ruokailu- ja pottapaikat eroteltava jotta äkillisiä yhteentörmäyksiä ei tulisi.

Kun sitten Kassu veteli pitkiä päikkäreitä, sai vanha herrakin hengähtää. Lepo kelpasi.
"Hetkinen hovimestari. Sviittini järjestelyissä on moitittavaa. Olette näköjään tehneet tänne kaksoisbookauksen. Se on ennenkuulumatonta. Ja hyvänen aika sentään tätä vuodetta. Sen tulisi olla kingsize!"Tätä kirjoittaessani vanha kissaystävämme on matkalla Sarin kanssa omaan kotiinsa.
Molemmat kissat ovat kokonaisina. Me Reijon kanssa olemme uupuneita jatkuvasta varuillaan olosta ja vahtimisesta, mutta tyytyväisä kun vierailusta selvittiin ehjin kissoin. Selän puolelle juuttuneet silmätkin voimme palauttaa paikoilleen.
Oikein, oikein myönteisesti asioita miettien ehkä hivenen pientä lähestymistä näiden kahden välillä tapahtui. Ihan joka kerta ei Sir Luizi sähissyt Kassun nähdessään. Seniorin tuntien se on jo paljon se.

Uutta ja jännittävää on tulossa. Elämänkäänteiden kuljettamaa sattumaa. Ennalta täysin arvaamatonta mutta kohdalle osuneena juuri meille tarkoitettua.
Siitä tuonenpana lisää.

4 kommenttia:

 1. Jännittävä kohtaaminen, ehkä seuraavalla kerralla seniorin ja juniorin kaksoisbookkaus menee hivenen verran helpommin.
  Jännittävä viittaus tulevaan myös postauksen lopussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paula: Todellakin jännittävää oli. Meinasi mulla sydämen rytmi sekoontua ;)
   Yllättäviä asioita on tapahtunut. Niistä kerron kunhan olemme kotiutuneet tähän uuteen olotilaan.

   Poista
 2. Onko tulossa karvaista perheenlisäystä? ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...